Trekvalitet

Godt treverk

Vi i Tingvoll Dør og Vindu AS bruker kun heltre skurlast av furu med mye kjerneved. Kjerneved er den innerste delen av trestokken, og har tradisjonelt vært brukt på utsatte steder på en bygnings konstruksjon, som vinduer.

Bli inspirert

Dørvridere

Dørvrider

I en bolig er det få ting som er mere synlig enn dørvridere og alle må ta i dørhåndtakene for å komme inn. Originale dørhåndtak bør du ta vare på fordi de er med på å øke verdien på din bolig.

Her kan du lese mer om gamle dørhåndtak.

https://www.byggogbevar.no/pusse-opp/interioer/artikler/doerhaandtak

Bli inspirert

Beslag, hasper og hengsler

Vindushaspe

Når du bestiller nye vinduer, er det viktig å ha detaljene i fokus. Riktige detaljer, som beslag og hengsler, er avgjørende for helheten. Her ser du noen utvalgte produkter tilpasset ulike stilperioder, men vi kan tilby andre varianter basert på dine behov. Ta kontakt med oss dersom du er på utkikk etter noe spesielt.

Bli inspirert

Måltaking vindu

Ord og uttrykk på vindu

Send oss gjerne en tegning som viser hvordan vinduet skal være eller et bilde av eksisterende vindu, så finner vi i fellesskap den beste løsningen for akkurat ditt prosjekt.

Bli inspirert

Måltaking av dør

Ord og uttrykk for dører

Send oss gjerne en tegning som viser hvordan døren skal være eller et bilde av eksisterende dør, så finner vi i fellesskap den beste løsningen for akkurat ditt prosjekt.

Bli inspirert

Maling

Vi bruker oljebasert grunning og 2 toppstrøk. Standard farge er hvit NCS S 0502-Y. Annen farge kan avtales. Linoljemaling kan også være aktuelt.

Bli inspirert

Hva er varevindu?

Vindu i Hemne med farget glass

Varevindu – når du ikke vil gå på kompromiss.

Et varevindu monteres på innsiden av eksisterende vindu. På den måten bevarer man husets utvendige arkitektur og historiske stil, uten at gå på kompromiss med energi og komfort.

Det skyldes, at rammene kan leveres med isolerglass, som reduserer varmetapet betydelig.

Bli inspirert

Sprosser og profiler

Vindusprofiler

Når du bestiller vindu fra oss kan du selv bestemme om vinduet skal være med eller uten sprosser. Det ytterste glasset er delt i ruter med gjennomgående sprosser. Den smale rammen og de smale sprossene gir en nostalgisk fremtoning og er tilpasset gammel byggeskikk.

Bli inspirert

Glass

Vindu med buet spiss topp

Et av de viktigste valgene du tar når du skal kjøpe nye vinduer er hva slags glass du skal velge. For å finne det rette glasset må du vurdere ønsker opp mot både pris og behov.

  • Soldempende glass
  • Støydempende glass
  • Sikkerhetsglass
  • Ornament-glass

Les om typer glass vi kan levere i ditt vindu.

Bli inspirert

Hva er et kobla vindu

Beslag og karm på vindu

Et kobla vindu forener slanke profiler med moderne komfort. Det består av to vindusrammer, som er koblet sammen og åpnes som ett. Har du et eldre hus og skal skifte vindu uten å endre på husets utseende/fasade?  Da er trolig kobletvindu det riktige valget.

Bli inspirert

Kontakt Tingvoll Dør og Vindu

Einar er klar til å hjelpe deg med å velge riktige vinduer og dører til akkurat ditt prosjekt.