Bilde av Miljø og bærekraft

Miljø og bærekraft

Kundene våre blir stadig mere opptatt av miljø og bærekraft. Både fordi nye vinduer har stor betydning for boligens samlede varmetap og CO2 utslipp og fordi det er forskjell på hvordan vinduer produseres. Her er våre beste råd om valg av bærekraftige vinduer.

Les mer om at gamle vinduer bør bevares på huseierne.no

Les mer om hvorfor du bør beholde de gamle vinduene på byggogbevar.no

Eldgammelt vindu

1. Levetiden på vinduet

Noe av det viktigste for å oppnå bærekraftige løsninger, er vinduets levetid. Du bør undersøke hvilke materialer som er brukt i produksjonen av vinduet før du kjøper.

Vindu som er produsert av tresorter med stor andel kjerneved har lengst levetid. Denne vindusramma er over 100 år gammel og laget av godt trevirke. Håndverkerne var opptatt av å finne seinvokste trær som ble brukt til å lage vinduer.

Vi ønsker å føre denne tradisjonen videre. Derfor bruker vi furu med stor andel kjerneved

Se bilde
Vindu i Hemne med farget glass

2. Skån miljøet –velg tre

Materialvalget har ikke utelukkende betydning for, hvor lang levetid det er på et vindu, men også om det kan nedbrytes igjen. Derfor er det en fordel, at en så stor andel av vinduet består av tre. Det er nemlig naturens egne materialer og er således nedbrytbart, når vinduet skal skiftes Det meste av tre-avfallet fra vår produksjon blir gjenbrukt noe som er bra for miljøet. Vi streber etter å ha en så grønn produksjon som mulig fra råvare produksjon og til når produktet går tilbake til naturen etter bruk. Her kan du lese mer om. Les mer om trekvalitet.

Se bilde
Hus i Slørdahl innvendig

3. Energibruk - Nye vindu kan føre til mindre strømregninger og skape et bedre inneklima

Man tror alltid at nytt og fint er bedre enn gammelt og slitt, men når det gjelder vinduer er dessverre ikke det tilfellet. Både i oppbygning og detaljer er nye vinduer ofte enklere og av dårligere kvalitet enn de ordentlig gamle. Her kan du lese mer om gamle vindu og energikrav.

Se bilde