Bilde av Glass

Glass

Et av de viktigste valgene du tar når du skal kjøpe nye vinduer er hva slags glass du skal velge. For å finne det rette glasset må du vurdere ønsker opp mot både pris og behov.

Her er våre vanligste glasstyper

Isolerglass

Et isolerglass består av to eller tre glassflater med en mellomliggende avstandsprofil. Varmeisolasjonen kan bedres ved at mellomrommet i isolerruten fylles med en gass. Edelgassene argon og krypton kan utvinnes fra luft.

Energispareglass

Med økt miljøbevissthet legges det nå mer vekt på energisparing og måter å redusere energibruk i boliger. Energispareglass er en type glass som kombinerer flere egenskaper. Samtidig som det isolerer mot kulde, slipper det inn varme og lys, og gjør at varmen holder seg inne i bygningen.

Selvrensende glass

Selvrensende glass er et helt vanlig glass med et spesielt belegg som gjør at det renser seg selv. Belegget er meget slitesterkt da det er lagt på i produksjonen av glasset, og varer like lenge som selve glasset

Andre glasstyper vi kan levere

  • Innbruddshemmende glass
  • Interiør og designglass
  • Soldempende glass
  • Ornamentglass/råglass

Ornamentglass

Ornamentglass blir brukt til dører og vinduer, som dekorasjon eller for å hindre innsyn.

Her er to eksempel på ornamentglass. Ornamentglass var vanlig i dører og vinduer under Sveitserstilperioden

Kattelapp
Kattelabb
Glass med storstjerne mønster
Storstjerne

Glass i gamle vindu

Gamle vinduer har ofte gammelt glass fra den tiden det ble laget. Gamle vindusglass skaper liv og bevegelse i vinduet. Vindusglass ble tidligere fremstilt for hånd og er derfor ujevne i tykkelse, overflate og fargetone. Dette bidrar til å gi vinduene karakter og skjønnhet. Maskintrukket glass/antikk glass i gamle verneverdige hus gir liv og bevegelse i glassets overflate, som passer godt til fine gamle bygninger.

Andre alternativ er et slett enkelt glass eller standardglass. Ønsker du energiglass må du ta høyde for at dette er tykkere enn vanlig glass og kan få vinduet til å henge litt.

Kontakt Tingvoll Dør og Vindu

Einar er klar til å hjelpe deg med å velge riktige vinduer og dører til akkurat ditt prosjekt.