Bilde av Sprosser

Sprosser

Når du bestiller vindu fra oss kan du selv bestemme om vinduet skal være med eller uten sprosser.

Ønsker du å tilbakeføre vinduene slik de engang var bør du orientere deg om ulike stilepoker og vinduets utseende før du velger hvilken type sprosse du skal ha.

Gjennomgående sprosser er som oftest den beste estetisk løsningen om vinduet skal ha sprosser. Gjennomgående sprosser deler glassruten i flere deler, og gir vinduet et spesielt utseende, samt være med på å øke styrken på vinduet. Disse leveres i standard bredde 55 mm., men kan produseres i andre mål etter kundens ønske. Kobla vindu har alltid gjennomgående sprosser i ytre ramme Standard 28 mm., men kan gå ned til 22 mm. bredde.

Klippssprossene festes med klips på utsiden av glasset, og er enkle å ta på og av slik at du lettere kan vaske vinduene. Klipssprossene er laget i vedlikeholdsfri aluminium og fås i breddene 26, 45 og 60 mm.

Pålimte sprosser/duplex har én sprosse innvendig, én i mellom glassene og én utvendig. Duplex/pålimte sprosser brukes dersom det ønskes en tynnere sprosse med utseende som kittsprosse eller gjennomgående. (Fås i 20-36 mm. bredde) 20 mm. er mest vanlig.

Wienersprosse er en dekorsprosse. Wienersprossen er en aluminiumssprosse, som ligger mellom glassene. Wienersprosser leveres i 26 mm. bredde.

Kontakt Tingvoll Dør og Vindu

Einar er klar til å hjelpe deg med å velge riktige vinduer og dører til akkurat ditt prosjekt.